Voorkomende fouten bij het kiezen van een galerieVoorkomende fouten bij het kiezen van een galerie

Een galerie is een plaats of ruimte waar beeldende kunst wordt tentoongesteld. Er zijn vele redenen waarom kunst kan worden tentoongesteld: esthetisch genoegen, sociaal bewustzijn, of voor reclamedoeleinden. Een galerie kan werken uit verschillende perioden en van verschillende kunstenaars tonen, waardoor de kijker de kans krijgt om werk te bekijken dat doorgaans niet samen met andere werken wordt gezien.

gallery

Galeries bieden kunstenaars de gelegenheid om hun werk te tonen, zodat mensen meer vertrouwd raken met hun werk en mogelijk iets van hun werk zullen kopen. Steeds meer kunstenaars stellen hun werk tentoon op openbare tentoonstellingen, maar ook in particuliere ateliers en workshops. Dit is meestal een uitstekende manier voor een kunstenaar om de erkenning te krijgen die hij verdient voor zijn prachtige kunst. Dit is echter niet noodzakelijk een garantie voor het succes van de carrière van de kunstenaar. Om de kans te vergroten dat de kunstenaar zijn werk verkoopt, moeten galeries de best mogelijke diensten aanbieden, zoals het waarborgen van de veiligheid van de kunstenaars, het garanderen van de klanttevredenheid en het geven van advies over hoe de verkoop van hun werk kan worden vergroot.

Het eerste wat mensen die een galerie bezoeken, veronderstellen is dat alle werken die in een galerie worden tentoongesteld, van dezelfde kwaliteit en artistiek niveau zijn. Dit is niet altijd het geval. Er zijn zeer getalenteerde kunstenaars die hun kunstwerken aan galeries verkopen zonder ook maar één van hun eerdere werken in hun nieuwe galerie te laten zien. Dit is vaak te wijten aan het feit dat de klant geen eerder werk wil zien en/of niet van de stijl van het werk van de kunstenaar houdt. Dit is waarom het zeer belangrijk is om ervoor te zorgen dat de galerie de referenties van elke kunstenaar heeft gecontroleerd en geverifieerd alvorens hun werk in hun galerie weer te geven.