Kunst en PrentkunstKunst en Prentkunst

prints

De National Gallery heeft meer dan 75.000 prenten van een breed scala aan Europese en Amerikaanse kunstenaars, met uitgebreide en diverse collecties van zeldzame gesigneerde kunstwerken van Monet, Degas, Warhol, Chares, Rothko, Monet, Le Corbusier, Renoir, Schiele, Monet, en Cezanne. Voor een overzicht van recente prenten die in de galerie te zien zijn, bladert u door de volgende galerijen: Impressionisme, Art Nouveau, Modern, Post-Impressionisme, Impressionisme/Formaal, Weens/ Vecchio, Expressionisme, Vroegmodern/postmodern, Europese Schilderkunst en Fotografie. Meer informatie over de tentoonstellingen van de galerie, de huidige collecties en de toekomstige agendas zijn te vinden op de website van de galerie. De National Gallery is een van de meest prestigieuze musea van de Verenigde Staten en presenteert unieke kunstwerken in zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstellingen en kunstprogrammas. Een vertegenwoordiger van de National Park Service fungeert als communicatiecoördinator van de Gallery.

Zoals beschreven in de uitgave van 14 februari van Fine Arts & Music, zegt Neal Stephenson van de Harvard University: "Het probleem met de meeste Amerikaanse kunst, die de neiging heeft aan te voelen als een soort Keulen voor een Amerikaanse smaak, is dat ze de neiging heeft Amerika te over-analyseren." Hij vervolgt, "kunst moet ons aan het denken zetten... Amerikanen zijn de meest individuele, vrijdenkende, ondernemende mensen die we ooit op deze planeet gezien hebben, maar ze houden ook van dingen die niet meteen met het blote oog waarneembaar zijn." Stephen Says heeft gelijk met zijn uitspraak dat expressie een groot deel uitmaakt van beeldende kunst. Wat echter belangrijk is, is aandacht voor de vorm. Wanneer bijvoorbeeld een schilderij is voltooid, wil de kunstenaar de natuurlijke vormen die in het schilderij voorkomen naar voren halen en ze zo realistisch mogelijk maken. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van licht, schaduw, textuur en belichting.

Fine art en prenten zijn niet hetzelfde. Met prentkunst wordt gewoonlijk het proces bedoeld waarbij een kunstwerk wordt gereproduceerd met behulp van een drukpers. Reproducties daarentegen verwijzen naar kopieën van een kunstwerk die zijn afgedrukt. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van afdrukken of een origineel kunstwerk, bezoek dan Artprints Gallery.